DEZINSEKCIJA
uničevanje in zatiranje insektov. Vsi insekti,ki se zadržujejo v prostorih za skladiščenje ali pripravo in obdelavo hrane so škodljivci. Insekti lahko z izločki in svojimi ostanki okužijo ogromne količine živil in s tem povzročijo veliko škodo. Nekateri insekti so prenašalci bolezni in organizmu,ki kontaminirajo živila,zato v prostorih ,kjer se pojavijo opravljamo dezinsekcijo. Dezinsekcijo opravimo na različne načine,glede na vrste insektov in glede na prostor,kjer bomo dezinsekcijo opravili.
NAČINI DEZINSEKCIJE
- razprševanje oziroma brizganje insekticida na površine,kjer se insekti zadržujejo oziroma gibljejo. Proti vsem vrstam plazečih insektov uporabimo mikrokapsuliran insekticid,pri katerem je aktivna substance,shranjena v kapsuli,zaradi česa ima podaljšano delovanje. Mikrokapsule so lepljive in se na žuželke prilepijo. S tem je možen prenos do gnezda in zastrupitev kompletne populacije(mravlje).Učinkovina se iz kapsule sprošča počasi,zato je pripravek varen za uporabnike.
- Zaplinjevanje
- Postavljanje vab ali lovilcev
Najpogostejši insekti, ki se pri nas pojavljajo so: mravlje, ščurki, bolhe, stenice, muhe, ose, sršeni, itd.
Marko Zajc s.p.,
Čiščenje in vzdrževanje poslovnih in stanovanjskih objektov
TEL.: | E-MAIL: |