DEZINSEKCIJA

DEZINSEKCIJA


uničevanje in zatiranje insektov. Vsi insekti,ki se zadržujejo v prostorih za skladiščenje ali pripravo in obdelavo hrane so škodljivci. Insekti lahko z izločki in svojimi ostanki okužijo ogromne količine živil in s tem povzročijo veliko škodo. Nekateri insekti so prenašalci bolezni in organizmu,ki kontaminirajo živila,zato v prostorih ,kjer se pojavijo opravljamo dezinsekcijo. Dezinsekcijo opravimo na različne načine,glede na vrste insektov in glede na prostor,kjer bomo dezinsekcijo opravili.


NAČINI DEZINSEKCIJE


  • razprševanje oziroma brizganje insekticida na površine,kjer se insekti zadržujejo oziroma gibljejo. Proti vsem vrstam plazečih insektov uporabimo mikrokapsuliran insekticid,pri katerem je aktivna substance,shranjena v kapsuli,zaradi česa ima podaljšano delovanje. Mikrokapsule so lepljive in se na žuželke prilepijo. S tem je možen prenos do gnezda in zastrupitev kompletne populacije(mravlje).Učinkovina se iz kapsule sprošča počasi,zato je pripravek varen za uporabnike.
  • Zaplinjevanje
  • Postavljanje vab ali lovilcev


Najpogostejši insekti, ki se pri nas pojavljajo so: mravlje, ščurki, bolhe, stenice, muhe, ose, sršeni, itd.


ŠKODLJIVCI


Marko Zajc s.p., čiščenje in vzdrževanje poslovnih in stanovanjskih objektov, Graška cesta 50, 1270 Litija, Slovenija

TEL.: 040/352 352 E-MAIL: External link opens in new tab or windowinfo@deratizacija.si